Pumpar, Slangar, Rostfritt - Till industrin

Nyheter & Aktuellt

Här blandar vi nyheter och aktuella händelser.

 • Genom att välja rätt material och förstå de unika egenskaperna hos membranpumpar kan du säkerställa optimal prestanda och tillförlitlighet för din produktion eller process. Colly Flowtech är här för att vägleda dig genom valprocessen och säkerställa att din verksamhet fungerar så smidigt och effektivt som möjligt.

 • Tangentiell flödesfiltrering (TFF) är en avancerad metod som revolutionerar biofarmaceutisk separation och rening av biomolekyler såsom proteiner, DNA och virus. Genom att kombinera hög precision, kontinuerlig drift och minimal risk för beläggning erbjuder TFF en kostnadseffektiv och pålitlig lösning för att uppnå höga renhets- och kvalitetsstandarder i bioprocesser. Upptäck hur Levitronix-pumpsystem ytterligare förbättrar TFF-processen med exakt flödeskontroll och skonsam hantering av biomolekyler.

 • Teknologiska framsteg inom batteriteknik har banat vägen för en revolution i fordonsindustrin, med elbilar som nu konkurrerar framgångsrikt med sina fossildrivna motsvarigheter. Men bakom denna framgång döljer sig en utmaning: att göra tillverkningsprocessen för elbilsbatterier mer miljövänlig. I detta inlägg utforskar vi både de tekniska framstegen och de miljöutmaningar som präglar dagens batterimarknad, samt betydelsen av effektiv filtrering för att främja hållbarhet och kvalitet inom batteritillverkningen.

 • Inom bryggeribranschen är kvalitet och smak av högsta vikt. För att uppnå dessa mål finns det olika processer som används, där kallfiltrering framstår som en av de mest fördelaktiga metoderna. I detta blogginlägg fördjupar vi oss i varför kallfiltrering är överlägsen tunnelpastörisering och plattpastörisering när det gäller att bevara smak och förbättra produktens hållbarhet och kvalitet.

 • Inom mjölkproduktion är kvaliteten på mjölken av yttersta vikt. Men att säkerställa denna kvalitet handlar inte bara om noggrannhet i själva mjölkhanteringen; det innefattar också en rigorös upprätthållande av hygien- och säkerhetsstandarder under hela produktionsprocessen. En faktor som ofta glöms bort, men som spelar en avgörande roll, är luftkvaliteten. I detta blogginlägg utforska vi varför steril luftfiltrering är helt avgörande inom mjölkproduktion och hur den garanterar renheten och säkerheten hos mejeriprodukterna.

 • Den 25 augusti 2023 trädde den senaste revideringen av EU GMP Annex 1, Tillverkning av Sterila Läkemedelsprodukter, i kraft. För tillverkare som inte kan sterilisera sin produkt i dess slutbehållare och därför behöver sterilfiltrera innebär den reviderade Annex 1 att ”Pre-Use Post-Sterilization Integrity Testing” (PUPSIT) är ett standardkrav. Läs mer här om vad behöver tänka på!

 • Vi är glada att få ta del av resultaten från vår senaste kundnöjdhetsundersökning! Vi är ödmjukt tacksamma för den fantastiska respons vi har fått och vill rikta ett varmt tack till alla våra kunder som deltog och delade med sig av sina insikter och åsikter.

 • Colly Flowtech AB, en ledande leverantör av flödesteknikprodukter, är stolt över att meddela förvärvet av Slangspecialisten Skandinavien AB, en välrenommerad leverantör av slangar och kopplingar med nästan 30 års erfarenhet på den skandinaviska marknaden. Detta strategiska förvärv träder i kraft den 22 februari 2024 och markerar en milstolpe i båda företagens historia.

 • Colly Flowtech, en ledande leverantör av innovativ flödesteknik, är glada att meddela att vi för nioende gången i rad ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg. Mässan går av stapeln 12-15 mars på Svenska mässan och du hittar oss i monter C05:20.

 • Colly Flowtech, en ledande leverantör av innovativ flödesteknik, inleder ett strategiskt samarbete med Parker, en världsledande leverantör av filterlösningar. Detta samarbete är en viktig del av Colly Flowtechs tillväxtstrategi för att stärka sin närvaro i Skandinavien.

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Karlstad 24-25 Januari och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter kontakta Kent Lekeborn på kent.lekborn@colly.se Hoppas vi ses där!

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Luleå 29-30 November och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter kontakta Mattias Jansson på mattias.jansson@colly.se Hoppas vi ses där! 

 • Vi växer så att det knakar, och vi är glada att kunna berätta att vårt huvudkontor från och med den 1 oktober har ny adress!

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Borlänge 4-5 oktober och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Vi söker nya medarbetare! Vi växer så det knakar och behöver därför nya kollegor. Håll utkik på LinkedIn efter våra kommande tjänster: Marknadschef – Stockholm Juniorsäljare industriprodukter - Göteborg Säljare biotech/läkemedel – Stockholm Säljare industriprodukter – Köpenhamn/Danmark Kvalitetschef – Stockholm INTRESSERAD? Om någon av dessa tjänster passar dig, tveka inte på att höra av dig till oss. Sverige Colly Flowtech AB Robin Hallman, HR-chef E-mail: robin.hallman@colly.se Mobil: +46707215000

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Norrköping 19-20 april och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Västerås 25-26 januari! och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Falun 28-29 September och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Colly Flowtech AB ställer ut på Underhållsmässan 2022 och vi vill gärna träffa dig på mässan! Kom och besök oss i monter C05:20.

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Karlstad 4-5 maj och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Skellefteå 30-31 mars och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan.   BILJETT

 • Colly Flowtech deltager på DiaLabXpo. Kom og se vores muligheder for Single Use Solution, samt vores store udvalg af produkter inden for slanger, koblinger, flasker, ventiler, flowmålere, trykmålere og pumper. Deltag i vores lille konkurrence.

 • Colly Flowtech deltar på EUROEXPO i Borlänge 16-17 oktober och visar vårt breda sortiment av Pumpar, Slangar och rostfria rördelar för applikationer inom Papper & Massa, Kemi, Petrokemi, Livsmedel och Läkemedelsindustrin. För biljetter klicka på "Biljett" nedan. BILJETT

 • MASINO OY Pumput i Finland är vår nya distributör för våra egentillverkade membranpumpar från Dominator Pump och för Versamatics kompletta serie membranpumpar. MASINO Pump ingår i välrenommerade MASINO Group och representerar flera välkända varumärken inom pumpar, ventiler, fästelement mm.